Beplanting

Een van de belangrijkste factoren van een tuin is de beplanting. Beplanting geeft vorm en kleur aan de tuin. Het is van belang om de juiste planten op de juiste plek te plaatsen. Bomen, heesters en vaste planten bepalen voor het grootste deel van het seizoen de sfeer in uw tuin. Er zijn een aantal aspecten waarmee rekening gehouden dient te worden, zoals kleurencombinaties, opbouw in beplanting, kleur in de winter en de grondsoort van de tuin. Een beplantingsplan vormt een belangrijk onderdeel van het ontwerp.

Belang van beplanting

Beplanting in uw tuin heeft een grotere rol dan alleen een mooi uiterlijk aan uw tuin te geven. Zo vangen planten, struiken en bomen fijne stof uit de lucht op. Ook heeft beplanting een ecologische functie; vogels maken nesten in de struiken, egels vinden een schuilplaats onder bladeren en vlinders en andere insecten kunnen er leven.

Tips

Voor u hebben we al een aantal tips op een rijtje gezet wat betreft beplanting:

  • Zet bomen, struiken en vaste planten niet te dicht op elkaar, anders verdringen ze elkaar.
  • Kijk in de buurt rond welke planten, struiken en bomen er goed uitzien. Wat er bij u in de buurt goed groeit, zal het in uw tuin ook goed doen.
  • Compost is een goede bodemverbeteraar, zowel voor lichte als zware ondergronden.
  • Geef de planten niet teveel mest. Dit gaat ten koste van de gezondheid van planten en maakt ze bevattelijk voor ziekten.

Hebt u hulp nodig bij de beplanting van uw tuin? Schakel dan een hovenier in!