Hekwerken

Beveiliging kan op allerlei zaken betrekking hebben. Officieel is het een pakket aan maatregelen dat genomen wordt om het beveiligen van bijvoorbeeld een object te verzorgen. In het geval van een woning kan het dan bijvoorbeeld gaan om het plaatsen van een hek. Daarnaast kan het dan gaan om het aanleggen van cameratoezicht. Zoals ook het aansluiten van een alarmsysteem hieronder valt. Dit totale pakket aan maatregelen moet dan zorgen voor een grotere mate van veiligheid voor de betrokkenen. Er zijn heel veel verschillende soorten te noemen. Dit is dus interessant om te bekijken.

Een camera gebruiken

Wanneer het om hekwerk gaat, dan hangen de materialen en de functie vaak samen. Als een hek niet meer dan een signaalfunctie heeft, dan worden vaak wat zachtere en aantrekkelijkere materialen gebruikt zoals vlechtwerk of hout. Wanneer het hek juist een beschermende functie naar binnen of naar buiten heeft, dan is het vaak juist zo dat voor stevige materialen wordt gekozen. Denk dan bijvoorbeeld aan ijzer. Wat daarbij ook interessant is om te zien, is dat de hoogte sterk kan verschillen in zulke situaties. Dit maakt het ook interessant om te bekijken.

De wet

Als het gaat om de hoogte van hekwerk, dan zijn er vooral op het gebied van erfafscheidingen enkele regels te zien. Het gaat dan om een maximale hoogte van 2 meter die zonder bouwvergunning bereikt mag worden. Op die manier is wel een goede afscheiding te maken met de buren waardoor je de privacy die je zoekt kunt garanderen. Dit is dan ook een hoogte die steeds gebruikelijker is geworden door de jaren heen. Wie hoger wil zal hier wel een vergunning voor moeten aanvragen, in afwachting of dit ook goedgekeurd zal worden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven