Irrigatiesystemen

Een irrigatiesysteem werkt door middel van een regensensor en beregeningsschema. Door het systeem groeien planten sneller, zijn ze gezonder en is er minder arbeid nodig. Door het beregeningsschema krijgt de tuin nooit te veel water. De sproeiers zijn alleen zichtbaar tijdens de sproeisessie. De apparatuur wordt geplaatst in een schuur, kelder of garage.

Oppervlakte irrigatiesysteem

De meest voorkomende methode van irrigatie is het oppervlakte irrigatiesysteem. Dit systeem vertrouwt op de zwaartekracht om het water te trekken op het land en in de bodem. Het water dat gebruikt wordt gaat rechtstreeks naar de plantenwortels, er wordt op die manier niet teveel water gebruikt.

Sprinkler irrigatiesysteem

Sprinklers vormen een effectieve manier van het irrigeren van uitgestrekte gebieden. Ze functioneren als een regen simulatie die betrekking heeft op de gewenste oppervlakte. De sprinklers werken onder een hoge druk en worden beïnvloed door de wind, de wind kan het gebied van het effect van de sprinklers wijzigen.

Druppel irrigatiesysteem

Het druppel irrigatiesysteem is het meest efficiënte systeem. Het water wordt druppelsgewijs geleverd aan de basis en de wortel van de plant. Het systeem is wel wat duurder dan de anderen, maar doet zijn werk dan ook zeer efficiënt.