Tuin bestraten

Bestrating in de tuin is goedkoop en zeer onderhoudsvriendelijk. Daarnaast geeft het uw tuin een verzorgde uitstraling en is het natuurlijk ook mooi. Want u kunt met een bestraatte tuin helemaal zelf bepalen welke stenen u in de tuin wilt hebben en in welke patronen ze gelegd worden. Hoveniers informeren u over de eigenschappen van stenen en samen met u komen jullie tot een ontwerp en zorgen ze ervoor dat dit in een prachtig eindresultaat wordt uitgewerkt.

Het bestraten van de tuin geeft uw tuin en woning een geheel andere uitstraling. U bepaalt de uitstraling door de materialen die u kiest, enkele voorbeelden zijn: betonstenen, keramische bestrating, natuurstenen terrastegels en gebakken bestrating. Hoveniers werken enkel met duurzame materialen, zodat u nog jarenlang plezier heeft van uw tuinbestrating.

Vakwerk

Het bestraten van de tuin is vakwerk en het is belangrijk dat het goed wordt uitgevoerd door een hovenier, zodat u er jarenlang niet naar hoeft om te kijken. Er zijn een aantal belangrijke punten waarop moet worden gelet voordat het bestraten begint. Zo is het van belang dat het zandbed onder de tegels minimaal 10 tot 15 centimeter dik is, bij een zachte ondergrond zelfs 20 centimeter. Over het algemeen geldt: hoe zwakker de ondergrond, des te zwaarder de fundering moet zijn. De fundering is vooral belangrijk bij bestrating waar veel last op komt te staan, zoals een oprit.